23 October 2009

Rentetan ASTRA TERENGGANU

Pada 25 APRIL 2009, rakan-rakan ham di Terengganu telah menerima penghargaan apabila pihak ASTRA PUSAT telah bersetuju untuk meluaskan cawangan ke negeri Terengganu. Ianya teriktiraf dengan sepucuk surat bertarikh 14 APRIL 2009 yang melantik Shaaini bin Md Jumaat (9w2DAP) sebagai Pengurus ASTRA Negeri Terengganu untuk penggal 2009/2010. Dengan keahlian ASTRA di Terengganu yang melebihi 50 orang, ini merupakan satu penghargaan yang amat bermakna.


Kemudahan yang dapat dinikmati sekarang adalah dengan adanya ‘local repeater’ di Bukit Bubus, Besut , 9M4RAC (146.675, minus 600, tone 85.4) dan juga ‘transnasional repeater’ yang beroperasi di Bukit Pak Kancil, Setiu (144.750, minus 600, tone 103.5) di mana ahli-ahli ASTRA di Terengganu boleh berkomunikasi dengan rakan-rakan ham seluruh Semenanjung Malaysia dengan menggunakan radio amatur. Transnasional repeater buat masa sekarang dalam proses penyelenggaraan kerana link di Bukit Marak, Kelantan agak sukar untuk diterima audionya.. Kini ia dalam perancangan untuk link ke Brinchang apabila masalah di sana selesai.


Proses penambahan ahli-ahli baru masih lagi giat di jalankan di serata daerah. Rakan-rakan yang sudah berdaftar sebagai ahli ASTRA terutama di daerah Dungun, Marang dan Kemaman, boleh lah menghubungi Timbalan Pengurus ASTRA Terengganu, 9W2SIK (Tok Wan) di talian 019-9329066 untuk tindakan selanjutnya.


Buat masa sekarang, ASTRA TERENGGANU beroperasi dari pejabat yang dimiliki oleh 9W2DAP di PT 7309, Bangunan Permint, Guntong Luar, Setiu Terengganu.73 de 9w2DAP

ASTRA TERENGGANU

Alhamdulillah selesai sudah majlis yang dinantikan oleh rakan-rakan ASTRA di negeri Terengganu ini. Lega rasa hati semua rakan-rakan kerana apa yang dirancang berjalan dengan lancar. justeru itu teman mewakili ASTRA TERENGGANU mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua rakan -rakan yang sudi hadir di Majlis Eyeball Hari Raya dan Pelancaran ASTRA TERENGGANU pada 17/10/09 yang lalu.. tanpa sokongan dan kehadiran rakan-rakan semua, majlis itu tak akan menjadi meriah sepertimana yang telah berlaku.

juga di kesempatan ini teman juga mewakili ASTRA TERENGGANU mengucapkan jutaan terima kasih kepada Naib Presiden 2 ASTRA, 9w2HLM, dan juga 9w2AXS(mirul) serta 9w2BLG(afzal) kerana sudi hadir dari jauh untuk memeriahkan majlis. juga kepada pengurus ASTRA KELANTAN, merangkap pengurus ASTRA PANTAI TIMUR, 9w2DTS dan timbalan, 9w2RCM, rakan2 dari tumpat, kota bharu dan pasir puteh.... terima kasih sekali lagi.

kepada warga kerja di terengganu, terima kasih semua.. 9w2SIK yang demam tapi tetap hadir memberi sokongan, rakan2 dari lokalan kuala terengganu, rakan2 smk lembah bidong, rakan2 dari PEMANCAR BESUT dan juga rakan2 dari SCORE... anda semua memang rakan yang terhebat.

okey... sempena pelancaran ASTRA TERENGGANU nie barulah teman beranikan keluarkan teraju utama.....


ASTRA TERENGGANU

Pengurus Negeri
Shaaini bin Md Jumaat - 9w2DAP

Timbalan Pengurus Negeri
Md Salleh bin Harun - 9w2SIK

Setiausaha
Refing bin Abd Ghani - 9w2CPJ

Bendahari
Rosli bin Mamat - 9w2XLY

Juruaudit
Zainuddin bin Dollah - 9w2RTM

Ketua ADEC
Zokri bin Othman - 9w2ZOSPengurus Daerah (D.O)


BESUT
Rezali bin Mohamed -9w2RLL

SETIU
Ahmad Faizal bin Tajuddeen 9w2 AFT

K. TERENGGANU/MARANG/HULU TERENGGANU
Wan Syukri bin Wan Mohamad Ali - 9w2WSYAJK KHAS


Biro Kebajikan
Mat Rani bin Mamat - 9w2MYP

Biro Latihan
Anuar bin Ishak - 9w2ICT

Biro Penerangan
Mat Nasir bin Zakaria - 9w2NSR

Biro Repeater
Razali bin Sulaiman - 9w2RSM

Biro Rekreasi
Mohd Rosdi bin Kamaruddin - 9w2RRZ

Biro Perlesenan
Muhammad bin Awang Teh - 9w2JPJ


senarai ini mungkin akan berubah pada sesi akan datang... sebab kami dah merintis jalan dan membuat jalan yang boleh dilalui.. selepas pada ini terpulang pada anak-anak watan terengganu untuk mengubahnya menjadi satu lebuhraya yang besar... itu harapan kami.....

terima kasih sekali lagi kepada semua rakan-rakan... terutama kepada Presiden ASTRA, 9m2RR Pak Rahim kerana memberi laluan kepada ASTRA TERENGGANU. Komitmen kami kepada ASTRA tak akan berbelah bagi..

73..